mandag den 7. november 2011

Sådan bygges en interaktiv julekalender i Notebook

I dette indlæg kan I lære hvordan man kan bygge sin egen interaktive julekalender i SMART Notebook.
Vejledningen forklarer bl.a. hvordan man ved hjælp af interne links i et dokument, kan flytte sig fra forsiden til et specifikt sted i dokumentet, f.eks. fra låge 3 til siden "3. december" ved et enkelt fingertryk.
Hver dato har sin egen side i dokumentet, og hver side har en genvej tilbage til forsiden.

Hvis I følger vejledningen har I en færdig julekalender-skabelon, klar til at blive fyldt med indhold efter eget valg.

Forslag til kalenderens indhold:
  • Små julefortællinger (evt. tegnet/skrevet af eleverne)
  • Julemotiver (stregtegninger) til farvelægning
  • links til online-julespil
  • Sjove gåder
  • Tegn julebilleder
  • Kryds og bolle-spil
  • Regnestykker med julen som tema
  • Grammatikøvelser med julen som tema
  • Find fejl-øvelser
  • links til små jule-tegnefilm på Youtube
  • Tekster til julesange
  • Skriv en jule-føljeton i 24 afsnit med f.eks. 10-20 ord pr. side
  • Lær om julens traditioner
  • Vejledninger til fremstilling af julepynt
  • Julede madopskrifter
Kom endelig med flere bud på hvad indholdet kunne være (benyt kommentarfunktionen ved at klikke på ordet "Kommentarer" lige under dette indlæg).

3 kommentarer:

1. Hvor er dette en fed ide. Er selv (stadig) på begynderniveau, men vil så gerne lære det.
    Fantastisk blog, du også her har lavet.
    AD

SvarSlet
  2. Tak skal du have, Anne Dorthe. Jeg håber du finder en hel masse du kan bruge her på bloggen!

SvarSlet
  3. Ser frem til at komme i gang med at lave en julekalender på denne facon. Det vil mine elever og jeg få stor glæde af.

Super godt arbejde. Her er ideer og hjælp af hente for alle - både begyndere og øvede