onsdag den 23. januar 2013

Grib idéen - Indsæt en animeret instruktion i et Notebook-dokument

Med "Show and tell"-princippet kommer man ofte langt.
I dette indlæg vil jeg vise hvordan man kan indsætte en animeret instruktion til en Notebook-tavleaktivitet, hvis man foretrækker at vise eleverne hvad de skal gøre frem for at skrive det. Animationen i det viste eksempel er en såkaldt .gif-fil, som er et billedformat bestående af en billedsekvens, i dette tilfælde 6 billeder, der afspilles i et loop.

Der findes mange forskellige onlineværktøjer, som man kan bruge til at lave en animeret GIF med. Jeg har i min undervisning haft gode erfaringer med at bruge det gratis onlineværktøj GIFPal, som er utrolig nemt at gå til og ikke kræver nogen brugerregistrering. Man uploader bare de billeder som billedsekvensen skal bestå af til GiFPal > sammensætter billedsekvensen med den ønskede rækkefølge > vælger afspilningshastighed > downloader og gemmer .gif-filen på computeren, og så er den lige til at indsætte som alle andre billeder i Notebook-dokumentet.
En animeret GIF kan i GIFPal bestå af op til 25 billeder.

Her er en vejledning til hvordan man laver en animeret GIF med GIFPal og indsætter den i et Notebook-dokument:

OBS: I stedet for at bruge uploadede billeder kan GIFPal-værktøjet også bruges sammen med et webcam, f.eks. til fremstilling af små "Stopmotion"-animationer.

1 kommentar: